Dance or Die – Chinouk Thijssen

Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Dance or Die is het derde deel uit de Truth or Dance-trilogie, hiermee komt ook meteen een einde aan deze spannende YA thriller-reeks. Ik denk dat ik voor veel lezers spreek als ik zeg dat we uitkeken naar dit deel, om er éindelijk achter te komen wie Truth or Dance is.

De spanning wordt gestaag opgebouwd naar het einde toe. Als je dan denkt dat er even niets gebeurt, word je toch weer verrast. Doordat er zo veel onverwachte elementen in zitten, zelfs tot de laatste pagina, weet Chinouk de lezer aan haar boek gekluisterd te houden door de spanning er toch in te houden. Aan het begin denk je er nu snel achter te gaan komen wie Truth or Dance is, maar niets is minder waar. 

Ook dit boek heeft niet alleen een groot thriller gehalte, maar zoals de hele reeks is dit ook echt een whodunit verhaal. Je gaat als lezer samen met India op zoek naar de geheimzinnige persoon die achter al deze feiten zit. Ikzelf dacht aan het begin écht te weten wie het was, maar blijkbaar had ik al die tijd mijn oog op de verkeerde gelegd. Ik was dan ook erg verbaasd om te weten wie het was. Maar daar stopt het niet: zelfs tot op de laatste pagina weet Chinouk nog onverwachte draaien aan het verhaal te geven en ik was daarom echt in shock na het lezen van de laatste bladzijden.

Naast het feit dat je afscheid moet nemen van de serie, moet je ook vooral afscheid nemen van India. Ik kon heel goed meeleven met India en me in haar verplaatsen, vooral omdat ze ook best herkenbaar is(buiten al die berichtjes en opdrachten natuurlijk). Ik ken dan wel niets van ballet en het zou ook niets voor mij zijn, maar dat zijn ook niet de enige dingen die aan bod komen. Er wordt namelijk ook ingezoomd op andere thema’s: relaties, vriendschap, onzekerheid, angst,… 

Truth or Dance heeft een speciale plek in mijn hart veroverd aangezien het de eerste thriller was die ik las. Ik ben nu een beetje sip dat de reeks ten einde is, maar ik ben vooral heel blij dat ik ze gelezen heb en ik kan deze reeks alleen maar aanraden. Chinouk heeft echt een pareltje neergezet en ik kan niet wachten om nog meer van haar te kunnen lezen.

Mijn mening: 10/10 ✭

Dance or Die – Chinouk Thijssen
Clavis Young Adult
ISBN 9789044837438
287 pagina’s


Een reactie op “Dance or Die – Chinouk Thijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s